Mais/speltmeel koekjes

Standaard

maiskoekjesIk heb net een bestelling binnen met allerlei soorten meel en suiker. Heerlijk ik kan weer aan de slag. Gister zelf een recept bedacht voor havermoutkoekjes en net mais/speltmeelkoekjes gebakken. Ook zelf het recept bedacht. Ze zijn lekker!

Daarom het recept

Ingrediënten:

  • 60 gram maismeel
  • 40 gram speltmeel (volkoren)
  • 20 gram amandelmeel
  • 80 gram roomboter
  • 20 gram oerzoet (zat ook bij de bestelling, nog nooit eerder mee gewerkt. Het ruikt behoorlijk zoet).
  • 1 tl bakpoeder
  • snufje zout

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 170 graden Celsius.
  • Meng de melen, bakpoeder, oerzoet en zout in een kom.
  • Voeg de boter toe. Ik snij het eerst altijd even in kleine stukjes.
  • Kneed het tot een samenhangend deeg.
  • Maak koekjes (ik heb een rol gemaakt en daar koekjes afgesneden).
  • Leg op de bakplaat, doe in de oven en bak ongeveer 20 minuutjes tot ze lichtbruin zijn.

Proef als ze wat afgekoeld zijn!

Het zijn een beetje brosse koekjes. Maar dat is vaker als je er niet zoveel suiker/zoet doorheen doet. Ze smaken voor mijn gevoel behoorlijk zoet! En ze zien er zo mooi lichtbruin/geel uit.

Nu wachten op de maiscupcakes/maismuffins die ik heb gemaakt. Met kokosolie i.p.v. roomboter. Ben benieuwd…

»

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s